Ik ben Dorine Esser

1e categorie mindfulness trainer, meditatiebegeleider en auteur

Het is mijn missie om mensen op een eenvoudige manier van binnenuit te laten ervaren hoe bijzonder ze zijn. Dat doe ik door het geven van mindfulnesscursussen vanuit mijn jarenlange ervaring met meditatie en mijn persoonlijke ervaringen

Persoonlijke noot

Lang geleden had ik een drukke baan in de filmwereld, waardoor ik altijd stress ervoer en mezelf altijd tekort vond schieten. Daardoor merkte ik dat ik zowel fysiek als emotioneel in de overdrive ging. Alles werd te groot en te overweldigend. In 1993 kreeg ik, vanwege een brand in mijn huis, de ziekte van Graves (een te snel werkende schildklier).

Daardoor kon ik niet goed functioneren. Ik kreeg last van angsten, stress en extreme vermoeidheid. Mijn badje was aan het leeglopen, en ik kon niet meer blijven drijven.

Via een kennis kwam ik terecht bij een Tibetaanse arts in Spanje die me een stap terug liet doen. Ik, de altijd drukke Dorine, ging mediteren. Ik vond het mediteren vreselijk, en dacht dat ik het niet kon. Dat frustreerde me enorm want ik moest en zou de beste zijn in mediteren. Pas later zag ik in dat dit bij meditatie nu juist niet de bedoeling is. Omdat ik zo druk en ongeduldig was hield ik het mediteren niet langer dan een minuut vol. Maar zelfs die ene minuut bracht me rust.

Dus ik ben steeds vaker een minuut gaan mediteren, en heb zo geleerd om bij mijn pijn te blijven, bij mijn verveling, bij mijn ongeduld… Bij mezelf.

Ik ontdekte wie ik was. En ik ontdekte dat ik best meeviel. Dat wens ik iedereen toe.

Ik gebruik mijn kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, boeddhisme en meditatie nu om mensen van binnenuit te laten ervaren hoeveel potentieel ze hebben om ten volle te leven. In vriendelijke verbondenheid te leven met zichzelf, de wereld, de aarde… Dit doe ik door het geven van mindfulnesscursussen in hartje Antwerpen.

‘1001 Angsten en wat je eraan kunt doen’

Verschenen bij Standaarduitgeverij/Het Spectrum (2006).

‘Mensen die angstig zijn, gaan door een hel. Ze sterven duizend doden. Een paniekstoornis is echt verschrikkelijk. De maatschappij reageert heel hard op angst door het als belachelijk of als aanstellerij te brandmerken. Als angst je in je normale leven remt, moet je er wat aan doen. Klaar!’ – PIM WIPPOO, psycholoog

Heb je een vraag? Contacteer me

GSM +32 499 74 71 30
dorine@mindfulnessantwerpen.com